Vremenska prognoza - 28. decembar

Oblačno i vetrovito mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima visine od 3 do 10 cm, a na planinama povećanje za 10 do 15 cm. Više padavina na jugu i zapadu. U sklopu ove oblačnosti stiže i hladniji vazduh, temperatura niža za 3 do 4 stepena u većini mesta. Najviša temperatura od 1 do 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

27.12.2019. Petak: Umereno do potpuno oblačno,tokom popodneva u severnim i centralnim, do kraja dana  i u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, na planinama uz provejavanje slabog snega koji se tokom noći očekuje i u brdskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni. Najviša temperatura od 4 do 9 stepeni.                      

28.12.2019. Subota: Oblačno,hladno i vetrovito mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivačana u nižim i  povećanje u planinskim predelima gde  će doći do stvaranja snežnih nanosa. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima, dok će se u Negotinskoj Krajini zadržati suvo. Vetar umeren, i jak severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Sneg uz  formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

29.12.2019. Nedelja: Umereno do potpuno oblačno, pre podne mestimično sa slabim snegom, a posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, severozapadni.  Najniža temperatura od -4 do 0 °S, a najviša od -1 do 2, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

30.12.2019. Ponedeljak: Ujutro magla. Tokom dana u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima. Samo je u planinskim predelima moguće provejavanje snega. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni.  Najniža temperatura od -5 do -2 stepena, a najviša od 0 do 2 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

31.12.2019. Utorak: Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimično. Magla će se po kotlinama i duž rečnih tokova zadržati i duže tokom prepodneva. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab, južni i jugozapani. Najniža  temperatura od -7 do -3 stepena, najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%. U nižim predelima Tmin<-5  stepeni, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 01.12.2019. do 05.01.2020.)
Jutra hladna sa slabim mrazem i maglom mestimično. Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo sa maksimalnom temperaturom u granicama proseka za prvu dekadu januara.
 

broj komentara 0 pošalji komentar