Vremenska prognoza - 27. decembar

Vreme oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama slab sneg. Najviša dnevna temperatura do 9 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

26.12.2019. Četvrtak: Oblačno, povremeno sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći sneg se očekuje i u brdskim predelima. U Negotinskoj Krajini, kao i na severozapadu Vojvodine, uglavnom suvo, posle podne uz delimično razvedravanje. Vetar umeren, ponegde i jak, severozapadni. Najviša temperatura od 4 do 9 stepeni.                

27.12.2019. Petak: Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama uz provejavanje slabog snega koji se tokom noći očekuje i u brdskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 4 stepeni, a najviša od 4 do 9 stepeni.

28.12.2019. Subota: Oblačno i hladno, mestimično sa snegom, na planinama uz povećanje, a u nižim predelima uz formiranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti suvo. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. Vetar umeren, ponegde i jak severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Sneg uz  formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

29.12.2019. Nedelja: Umereno do potpuno oblačno, pre podne mestimično sa slabim snegom, a posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, severozapadni.  Najniža temperatura od -4 do 0 stepeni, a najviša od -1 do 2 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, vervoatnoća 90%.

30.12.2019. Ponedeljak: Ujutro magla. Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni.  Najniža temperatura od -5 do -2 stepena, a najviša od 0 do 2 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 31.12.2019. do 04.01.2020.)
Ujutro magla, tokom dana suvo sa sunčanim intervalima uz postepeni porast temperature.

broj komentara 0 pošalji komentar