RHMZ: Za Novu godinu bez padavina

U većem delu Srbije u utorak se očekuje slabljenje i prestanak padavina, dok će u Beogradu pre podne biti kiše uz oblačno vreme, a popodne sledi delimično razvedravanje. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Novu godinu i prve dane 2020. očekuje nas suvo i hladno vreme.

U većem delu Srbije u utorak će padati kiša, a na planinama sneg. Popodne se očekuje prestanak padavina, najpre u zapadnim i severozapadnim, a i u centralnim, istočnim i južnim delovima Srbije.

U Beogradu će tokom prvog delu dana biti oblačno sa kišom, a popodne sledi delimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura kretaće se između trećeg i sedmog podeljka, dok će maksimalna temperatura bidi od pet stepeni na jugoistoku do 10 stepeni na zapadu i severozapadu zemlje.

Najniža temperatura u Beogradu pet, a najviša dnevna devet stepeni.

U većem delu zemlje u utorak će duvati jak vetar, brzine udara do 15 metara u sekundi. Vetar će popodne i uveče biti u slabljenju.

Dežurni prognostičar RHMZ-a Mirjana Gulan kaže za RTS da prosečne dnevne temeprature nisu neobične za kraj decembra.

"Približavamo se vrednostima koje su u granicama proseka za kraj decembra. Prosek u Beogradu je od 4 do 8 stepeni. Ako pogledamo prognozu za Beograd u narednih 5 dana, približavamo se temperaturama koje su karakteristične za ovo doba godine", rekla je Gulanova.

Za vikend se, kako je napomenula, očekuje osetniji pad temperature.

"Tada se može očekivati sneg i u nižim predelima. Najmanja verovatnoća za padavine je na severu", kazala je Gulanova.

Prema njenim rečima, poslednji prognostički materijali, uglavnom su usaglašeni da će za Novu godinu biti suvo i hladno vreme i hladno, kako u Beogradu, tako i u većem većem delu zemlje.

Prvih dana 2020. godine sledi blaži porast temperature i suvo vreme.

broj komentara 0 pošalji komentar