Vremenska prognoza - 23. decembar

Mestimično kiša, a na planinama sneg. Biće i vetra, severozapadnog na severu i istoku i olujne jačine. Temperatura tokom dana do 12 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(izvor: RHMZ)

 22.12.2019. Nedelja:Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, na planinama i u južnom Banatu sa olujnim udarima. Najviša temperatura od 12 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 6 stepeni.  Krajem dana i tokom noći vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, a temperatura u padu. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća: 90%.

23.12.2019. Ponedeljak: Oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Više padavina očekuje se u centralnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak severozapadni, na severu i istoku sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od 5 do 9 stepeni, najviša dnevna od 9 do 12 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 80%, Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 80%.

24.12.2019. Utorak: Oblačno, vetrovito i hladno, na severu i zapadu uglavnom suvo uz delimično razvedravanje, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Posle podne padavine će biti u slabljenju. Vetar umeren i jak, na planinama povremeno i olujni, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 2 do 7 °S, najviša dnevna od 6 do 11 °S.        

25.12.2019. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, posle podne i uveče u pojačanju. Jutarnja temperatura od -1 do 5 °S, najviša dnevna od 5 do 11 °S.

26.12.2019. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabim padavinama, uglavnom ujutru i pre podne. Vetar umeren i jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1 do 4 °S, najviša dnevna od 5 do 10 °S.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 27.12.2019. do 31.12.2019.)
U petak postepeno naoblačenje, uveče i tokom noći sa kišom, na planinama sa snegom, a od subote uz osetan pad temperature, susnežica i sneg se očekuju i u nižim predelima. Krajem perioda slabljenje i prestanak padavina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво