Vremenska prognoza - 22. decembar

Sutra u našoj zemlji oblačno, ponegde kiša. Posle podne, uveče i tokom noći jače padavine na severu i istoku zemlje. Biće i dalje toplo, do 18 stepeni, uz umeren i jak vetar. Krajem dana temperatura u postepenom padu.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 21.12.2019. Subota: Umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, uglavnom na jugozapadu, severu i severoistoku. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima sa olujnim udarima. Najviša  temperatura  od 12 do 20, u Negotinskoj Krajini oko 6. U toku noći kratkotrajno razvedravanje. Upozorenje: Udari vetra >17 m/s, verovatnoća 90%.

22.12.2019. Nedelja: Toplo, oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom. Više padavina se očekuje tokom noći ka nedelji u severnim krajevima. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, na planinama i u južnom Banatu sa olujnim udarima, krajem dana u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 1, u Timočkoj Krajini oko 2 ,  najviša dnevna od 12 do 18, u Negotinskoj Krajini oko 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra >17m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h.              

23.12.2019. Ponedeljak: Oblačno i vetrovito i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom. Više padavina očekuje se u Banatu i na istoku. Vetar umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 9, najviša dnevna od 9 do 12 stepeni. Upozorenje: Udari vetra >17m/s , verovatnoća 80%. Količina padavina veća od 20l/m² za 12 h, verovatnoća 80%.

24.12.2019. Utorak:  Oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Padavine se očekuju uglavnom na istoku i jugoistoku, a posle podne biće u slabljenju. Vetar umeren i jak severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 2 do 6, najviša dnevna od 7 na jugoistoku do 10 stepeni na severozapadu.

25.12.2019. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabim padavinama, uglavnom na istoku i jugoistoku. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 5, najviša dnevna od 6 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 26.12.2019. do 30.12.2019.)
Umereno do potpuno oblačno, uz dalji pad temperature, povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Padavine će uglavnom biti slabog intenziteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво