Vremenska prognoza - 20. decembar

Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, samo na jugu i istoku mestimično sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području jak, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 

19.12.2019. Četvrtak: Pretežno sunčano uz visoku oblačnost, osim po pojedinim kotlinama gde će se magla duže zadržati tokom dana. Od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti sa jugozapada, ali će se zadržati suvo vreme. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na jugu Banata povremeno i jak. Najviša temperatura od 9 do 16 stepeni, samo po pojedinim kotlinama osetno hladnije zbog dužeg zadržavanja magle. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 80%.

20.12.2019. Petak: Ujutru na jugozapadu i jugu ponegde magla. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, samo na jugu i istoku mestimično sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području jak, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 13 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

21.12.2019. Subota: Pretežno oblačno, vetrovito i dalje toplo, mestimično sa slabom kišom, osim na jugoistoku gde će biti promenljivo oblačno i suvo vreme. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno imati i olujne udare. Najniža temperatura od 4 do 14, a najviša dnevna od 13 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

22.12.2019. Nedelja: Pretežno oblačno sa kišom, vetrovito i toplo, krajem dana i tokom noći na visokim planinama sa snegom. Vetar umeren i jak jugoistočni, na planinama i u južnom Banatu sa olujnim udarima, posle podne i uveče u skretanju na umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 14, najviša dnevna od 13 do 17 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

23.12.2019. Ponedeljak: Oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, na istoku zemlje i u planinskim predelima povremeno jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, najviša dnevna od 9 do 13 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar