Vremenska prognoza - 19. decembar

Na zimskog Svetog Nikolu u Srbiji prolećno vreme. Oblaci ostaju dalje od našeg regiona. Ipak meteorolozi upozoravaju na maglu koja će se na jugu zadržati i duže tokom dana. S juga struji 10 stepeni toplija vazdušna masa od uobičajene za decembar. Najviša dnevna temperatura do 18. Hladnije će biti u Negotinskoj krajini.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

18.12.2019. Sreda: Pretežno sunčano i nadprosečno toplo. Vetar slab, južnih smerova. Najviša temperatura od 9 do 18, samo po pojedinim kotlinama gde se magla bude duže zadržalti može biti niža. Uveče umereno naoblačenje na jugozapadu i jugu, ali  će se zadržati suvo.   

19.12.2019. Četvrtak: Ujutro ponegde magla koja će se po kotlinama i rečnim dolinama na jugozapadu, kao i u Timočkoj krajini zadržati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano  i nadprosečno toplo. Vetar uglavnom slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 7, u Timočkoj Krajini oko -3   a najviša od 8 u Timičkoj Krajini do 18  na zapadu Srbije. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća  80%.

20.12.2019. Petak: Promenljivo oblačno, natprosečno toplo u većini krajeva suvo sa dužim periodima sunčanog vremena. Samo je u južnim krajevima moguća slaba kratkotrajna kiša. i nadprosečno toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne na planinama i u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 7 do 17 stepeni.

21.12.2019. Subota: Pretežno oblačno, vetrovito i dalje toplo, u košavskom području i na planinama sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, ponegde sa kišom, uglavnom posle podne i uveče. Najniža temperatura od 4 do 10 , a najviša dnevna od 8 do 18 stepeni.

22.12.2019. Nedelja: Pretežno oblačno mestimično sa kišom. Vetar umeren i jak  jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 7, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 23.12.2019. do 27.12.2019.)
Početkom naredne sedmice umereno do potpuno oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, u višim planinama sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво