Vremenska prognoza - 4. decembar

Zbog smanjene vidljivosti, niske temperature i klizavih kolovoza vozačima se savetuje oprez. Posle hladnog i maglovitog jutra I prepodneva, posle podne manje oblaka. Temperatura će biti -5 do -1, najviša od 1 do 5 stepeni. U Beogradu 4 stepena. Zimska uvertira ovoga puta trajaće kratko - od četvrtka više sunca, a od petka i toplije.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

03.12.2019.Utorak: Hladno. Na severu umereno oblačno sa sunčanim intervalima. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i jugoistoku sa snegom, uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Uveče prestanak padavina u svim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak, posle podne u slabljenju. Najviša  temperatura od 1 do 5 stepeni. Sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

04.12.2019. Sreda: Jutro hladno sa slabim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću, koja će se u većini krajeva zadržati duže tokom dana. Kasnije posle podne i uveče smanjenje oblačnosti. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -1 , najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

05.12-2019. Četvrtak: Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću koja će se ponegde zadržati duže tokom prepodneva. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do -1 , najviša dnevna od 2 do 7 stepeni.  Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%.

06.12.2019. Petak: Jutro hladno sa slabim mrazem. Tokom dana toplije uz naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje će ponegde usloviti slabu kišu. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 4 do 11 stepeni.  

07.12.2019. Subota: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab, jugozapadni, u toku prepodneva u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.  

 

broj komentara 0 pošalji komentar