Narednih dana sve hladnije uz kišu, sneg i mraz – zima konačno stigla

Na teritoriji cele Srbije veoma je hladno. Na jugu Banata duva snažan vetar. Očekuju se padavine koje će u večernjim satima preći u susnežicu i sneg. Najviše snega ima na Kopaoniku – 15 centimetara, a očekuju se i nove padavine.

Posle mnogo toplih jesenjih dana, izgleda da se prava zima u Srbiji stabilizuje. Sad je već vreme za ozbiljne zimske kapute i debele jakne, kape i rukavice. Danas obavezni i kišobrani.

U većem delu Srbije danas oblačno i hladno. Temperatura u intervalu od četiri do devet stepeni.

Svi oni koji su se pitali kada će u njihovom kraju pasti prvi sneg danas bi mogli da dobiju delimičan odgovor. Sneg se očekuje u brdsko-planinskim predelima, a moguće je i stvaranje manjeg pokrivača u nižim delovima.

Tradicionalni komšija svih Banaćana – vetar, danas će biti južni i jugoistočni, na jugu Banata i olujne jačine.

Ipak, danas će kiša dominirati u celoj zemlji. U toku poslepodneva se očekuje da ona pređe u susnežicu i sneg.

Hladno i u prestonici 

U Beogradu će maksimalna dnevna temperatura danas biti osam stepeni. Posle podne na širem području Beograda padaće kiša. U večenjim satima i u glavnom gradu kiša će takođe preći u susnežicu i sneg.

Kada je reč o snegu, njega trenutno najviše ima tamo gde mu se i raduju. Na Kopaoniku pokrivač iznosi 15 centimetara, a očekuju se i nove padavine, tako da skijaši mogu da planiraju kako će iskoristiti sezonu.

Narednih dana sve hladnije i biće nam potrebna sve toplija odeća. Sutra u većem delu zemlje oblačno i hladno. U Vojvodini se očekuje razvedravanje. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od minus jedan do dva stepena, najviša dnevna od dva do pet stepeni. Uveče i noću prestanak padavina u svim krajevima i delimično razvedravanje.

U jutarnjim časovima očekuje se mraz.

Ako već niste, pripremite se za zimu 

Onima koji se greju na struju preporučuje se da je taj način grejanja isplativ samo putem TA peći, i to ako se pune noću. Zbog hladnijih temperatura, građane verovatno očekuju povećani računi za struju, ali uz male promene navika i racionalizaciju potrošnje, glavobolje mogu biti manje.

Na sajtu RHMZ-a trenutno nema meteoroloških upozorenja.

Na hladnije dane moraju da se pripreme i vozači, koji mogu očekivati vlažne puteve, ali i povremeni sneg u paninskim krajevima. Niske jutarnje temperature mogu da stvore poledicu na vlažnim deonicama.

Upotreba zimskih guma u ovakvim vremenskim uslovima čini vožnju bezbednijom, ali predstavlja i zakonsku obavezu.

Treba računati i na moguću pojavu magle. Stručnjaci upozoravaju da se u takvim situacijama drastično mora promeniti stil vožnje da ne bi došlo do većih lančanih sudara sa više poginulih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво