Temperature će ponovo biti iznad 20 stepeni, a kada nas čeka sneg

Oktobar su obeležile temperature iznad proseka za ovo doba godine i vedro nebo. Usledilo je nekoliko vrlo svežih dana, ali lepo vreme ponovo dolazi na red. I to već od vikenda. Kasno posle podne počinje da duva jaka košava.

Oblaci koji su iznad Srbije sutra napuštaju područje naše zemlje. Očekuje se da će na jugu Banata i u košavskom području već danas krenuti da duva jak vetar, koji će tokom vikenda dostizati udare od gotovo 24 metra u sekundi.

U subotu će jutro biti hladno sa temperaturama od nula do šest stepeni. Tokom dana će biti toplije, pa će se temperatura kretati i do 18 stepeni.

Od nedelje sve toplije, pa ćemo ponovo uživati u prijatnim temperaturama od više od 20 stepeni.

U ponedeljak će maksimalna dnevna temperatura biti oko 22 stepena, a u utorak i do 25 stepeni.

Prvu dekadu novembra obeležiće česta prolazna naoblačenja s kratkotrajnom kišom, temperaturom iznad prosečnih vrednosti i povremeno jakim jugoistočnim vetrom u košavskom području.

Dugoročna prognoza RHMZ-a pokazuje da se slab sneg može očekivati tek nakon 20. novembra.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 01. nov 2019, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

Da vas malo zabavim

Ima onaj cuveni vic kad je poglavica poludeo jer vrac nikako da pogodi vreme. I dade mu poslednju sansu. On,sta ce,kud ce posle nekog vremena rece da ce zima biti "duga,hladna i ostra". Medjutim,plaseci se poglavice i da ne pogresi,ode brzo u meteorolosku stanicu da pita isto. Tamo mu rekose da ce zima biti"duga,hladena i ostra". Njemu pade kamen sa srca izadje,ali mu djavo ne da mira pa se vrati i pita ih kako znaju. Oni mu odgovorise: "Pa eno,indijanci posekose svu sumu".