Vremenska prognoza - 18. septembar

Naoblačenje sa severa sa kišom, pljuskovima i pojačanim severozapadnim vetrom stići će u toku noći do severnih i zapadnih krajeva Srbije. Ponegde su moguće obilnije padavine. U većem delu zemlje oblaci, mestimično kiša, ali, već krajem dana razvedravanje. U sklopu te oblačnosti stiže i hladniji vazduh, temperatura niža za desetak stepeni u većini mesta, jutarnja od 10 do 16, najviša od 16 do 24 stepena

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

17.09.2019. Utorak: Do kraja dana u većem delu pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar, samo na severu Vojvodine promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom.  Najviša temperatura od 26 do 32 stepena. Jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će kasnije večeras zahvatiti severozapadne krajeve u toku noći premeštaće se ka centralnim delovima Srbije.  Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

18.09.2019. Sreda: U većem delu umereno do znatno oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom i ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom, samo ujutro i pre podne na jugu i jugoistoku Srbije pretežno sunčano. Posle podne na severu, a uveče i u toku noći i u centralnim delovima postepeno razvedravanje. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, u planinskim predelima ponegde i olujni. Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 16 do 24 stepena. Upozorenje:  Lokalna pojava grmljavina , verovatnoća 70%. Količina padavina ≥  20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 60%.

19.09.2019. Četvrtak: Promenljivo oblačno i još malo hladnije, u većem delu sa dužim sunčanim intervalima, a na jugu ujutro i pre podne povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima ponegde i jak. Najniža temperatura od 4 stepena na severu do 11 stepeni na jugu i istoku Srbije, a najviša od 15 do 20 stepeni.

 20.09.2019. Petak: Ujutro hladno, ponegde po kotlinama, kao i na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije slab prizemni mraz, a u planinskim predelima lokalno slab mraz na 2 m. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 9 stepeni, a najviša od 17 do 22 stepena.  Upozorenje: Slab prizemni mraz (na planinama lokalno slab mraz na 2  m ), verovatnoća 60%.

21.09.2019. Subota: Ujutro hladno, ponegde po kotlinama, kao i na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije slab prizemni mraz, a u planinskim predelima lokalno slab mraz na 2 m. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9  stepeni, a najviša od 19 do 22 stepena. Upozorenje: Slab prizemni mraz (na planinama lokalno slab mraz na 2  m ),verovatnoća 60%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво