Vremenska prognoza - 14. avgust

Stiže osveženje koje smo priželjkivali. Ujutru na severozapadu zemlje, a tokom dana i u ostalim krajevima očekuju se kiša, pljuskovi s grmljavinom, a moguća je i pojava grada. Lokalno se očekuju i obilnije padavine. Biće svežije nego prethodnih dana, temperatura do 34 stepena. U Beogradu oblačno sa padavinama i osetno svežije, do 23 stepena.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 

13.08.2019. Utorak Sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 32 na severozapadu do 38 stepeni na jugoistoku. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni, u skretanju na severni i severozapadni. Tokom noći naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom zahvatiće severozapadne krajeve. Upozorenje: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 80%.

14.08.2019. Sreda Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature sa severozapada, tokom dana proširiće se na celu zemlju. Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi (20 do 30 litara za kratak vremenski period, ponegde i više), grad i olujni vetar u zoni pljuska. Vetar slab i umeren, na planinama i istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 34 stepena na jugoistoku. Upozorenje: Količina padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, 80%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 80%. Tmax ≥ 32 stepena, verovatnoća 80%.

15.08.2019. Četvrtak Promenljivo oblačno, iznad većeg dela suvo, samo se na jugu i istoku očekujue ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 23 do 26 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 90%.

16.08.2019. Petak Pretežno sunčano. Samo u severnim krajevima posle podne uz povećanje oblačnosti moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 24 do 27 stepeni.

17.08.2019. Subota Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 25 do 28 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 18.08.2019. do 22.08.2019.)
Pretežno sunčano sa temperaturom oko i malo iznad prosečnih vrednosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво