Upozorenje RHMZ-a na pljuskove i nepogode

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u toku dana na krajnjem jugozapadu Srbije biti pljuskova i grmljavine, koji će ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina.

Na severu Srbije očekuje se suvo vreme uz postepeno razvedravanje. U ostalim krajevima oblačno i svežije sa kišom i pljuskovima, koji će na krajnjem jugozapadu biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim severozapadnim vetrom uz lokalno veću količinu kiše i gradom.

Najviša temperatura od 18 do 24 stepeni. Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

RHMZ navodi da će sutra u Srbiji biti pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura od devet do 14 stepeni, najviša dnevna od 22 do 26 stepeni. 

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

U petak i u subotu pre podne biće suvo sa sunčanim intervalima.

Od sredine dana na severu, zapadu i jugozapadu očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će se do kraja dana, tokom noći i u nedelju proširiti i na ostale krajeve.

Obilne padavine očekuju se u južnoj polovini zemlje.

Od ponedeljka će biti promenljivo sa ređom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će biti malo ispod i oko prosečnih vrednosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво