RHMZ upozorava na jake pljuskove, narandžasti alarm za Vojvodinu

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada. Hitno upozorenje izdato je za Mačvanski i Kolubarski okrug a za sever Srbije izdat je narandžasti meteo alarm.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za Mačvanski i Kolubarski okrug na pojavu pljuskova sa grmljavinom i gradom ovog popodneva.

Do kraja dana na području Srbije se očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Za sever Srbije, odnosno Bačku, Banat i Srem, izdat je narandžasti meteo alarm, sa lokalnim pojavama grmljavine sa gradom i obilnim padavinama sa više od 20 litara kiše po metru kvadratnom u periodu od tri časa.

Sutra će na području Srbije biti promenljivo oblačno i malo toplije, ujutru i pre podne na severu i istoku, a posle podne ponegde i u brdsko-planinskim predelima kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 17 stepeni, a najviša od 25 do 28.

U Beogradu će sutra biti takođe promenljivo oblačno i malo toplije, ujutru i pre podne kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, posle podne suvo sa dužim sunčanim periodima. 

Duvaće slab vetar, južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 27 stepeni.

U narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 28 do 32 stepena, samo se posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Vanredna situacija je i dalje na snazi u oblastima koje su prethodnih dana bile pogođene poplavama. Proradila su klizišta, odsečeni su putevi, oštećeni mostovi.  

Najveće posledice pretrpelo je Kraljevo. U Lučanima, Guči i okolnim selima šteta je velika.

Nakon izlivanja reka i potoka u slivu Zapadne Morave poplavljeno je oko 450 kuća i privrednih objekata. 

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će ljudi koji su pogođeni poplavama biti obeštećeni. Kaže da je zadovoljna koliko je urađeno s obzirom na to koliko je kiše palo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво