Košava orkanske jačine – oborena stabla, oštećeni automobili i instalacije

Košava orkanske jačine na području južnog Banata i donjeg Podunavlja dostiže brzinu i do 30 metara u sekundi. Snažan olujni vetar porušio je četiri stabla u Novom Sadu. Vetar u Beogradu duva 60 kilometara na sat. Polomljene grane i iščupana stabla. Oštećene elektroinstalacije. Oštećeno pet automobila. Jaka košava ostaje na snazi sve do petka najavljuju meteorolozi.

U Beogradu košava duva 60 kilometara na sat. Gradsko zelenilo intervenisalo je na 21 lokaciji zbog polomljenih grana i iščupanih stabala

U Venizelosovoj ulici na Starom gradu drvo je palo na ulicu i oštetilo dva automobila. Na Novom Beogradu, na Bulevaru Arsenija Čarnojevića palo je drvo i oštetilo jedan automobil. U Malom Mokrom Lugu grane su oštetile elektroinstalacije.

U ulici Mije Kovačevića 9, ispred terena Teniskog kluba "Crvena zvezda" vetar je srušio veliko drvo prilikom pada su oštećena dva automobila – "audi" i "BMV".

Kada je vetar oborio stablo u klubu bilo 20 ljudi. Pored dva oštećena automobila na parkingu blokirano je još šest vozila jer od stabla ne mogu da izađu na ulicu.  

Oko podneva jak vetar je oborio drvo u dvorištu Ekonomske škole u Pančevu. Stablo je palo na obližnju zgradu i oštetilo i polupalo prozore na četiri terase. Na sreću, niko nije povređen. Radnici JKP "Zelenilo" su na terenu.

Zbog košave, koja najjače duva na području Vršca, u južnom Banatu, Banatskom Karlovcu i Braničevu, Auto-moto savez Srbije preporučuje sporiju i oprezniju vožnju.

Do kraja dana biće promenljivo oblačno. Tokom popodneva i uveče mogući su pljuskovi ili kratkotrajna kiša.

Najviša dnevna temperatura biće od 13 do 18 stepeni.

Jaka košava ostaje na snazi sve do petka, najavljuju meteorolozi.  

U subotu stiže naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature.

U nedelju promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a od ponedeljka uglavnom suvo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво