Vremenska prognoza - 9. mart

Kiša prepodne, popodne razvedravanje. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

08.03.2019. Petak: Veći deo dana malo do umereno oblačno, suvo i toplo uz slab i umeren, a na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni vetar. Na severu i severozapadu Srbije posle podne ponegde kiša, koja će se intenzivirati uveče, a u toku noći padavinska zona će se proširiti na centralne krajeve uz skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac. Najviša temperatura od 18 do 23 stepena.

09.03.2019. Subota: Malo svežije. Na severu Vojvodine ujutro prestanak padavina, u toku dana suvo sa sunčanim intervalima. U ostalim krajevima pre podne pretežno oblačno, mestimično s kišom, osim na jugoistoku Srbije, gde će biti promenljivo oblačno, sredinom dana sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Posle podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 14 do 19 stepeni.

10.03.2019. Nedelja: Pretežno sunčano i toplo. Posle podne postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i u toku noći usloviti kišu najpre u Vojvodini, a do jutra ponegde i u zapadnim i centralnim krajevima. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, na planinama i u Vojvodini povremeno jak. Najniža temperatura od 5 do 10, najviša od 16 do 23 stepena.

11.03.2019. Ponedeljak: Hladnije. Naoblačenje s kišom sa severa i zapada Srbije u toku dana će se proširiti na ostale krajeve. U većem delu očekuje se od 10 do 30 l/m2 kiše, a na zapadu lokalno i više. Uveče na planinama prelazak kiše u sneg, a na severu prestanak padavina. U toku noći sneg se očekuje i u brdskim predelima centralne i južne Srbije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 10 do 15 stepeni, uveče i u toku noći u osetnijem padu. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 80%

12.03.2019. Utorak: Još hladnije. Na severu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. U ostalim krajevima ujutro i pre podne padavine - u nižim predelima kiša, u brdima (200 do 500 m) mešovite padavine, a na planinama sneg. Posle podne i uveče postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren do jak, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 6 do 9 stepeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи