Vremenska prognoza - 21. februar

Tokom dana suvo, ali uveče se očekuje jače naoblačenje s kišom, najpre na severu zemlje. Ujutru do 5, tokom dana do 15 stepeni.


Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
 

20.02.2019. Sreda: Malo do umereno oblačno i toplo. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najviša temperatura od 12 do 18 stepeni.

21.02.2019. Četvrtak: Malo do umereno oblačno i toplo. Uveče na severu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i padom temperature. Vetar slab i umeren, na istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 11 do 15 stepeni.

22.02.2019. Petak: Oblačno i hladnije s kišom, na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Uveče i u toku noći kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima južne i centralne Srbije, dok će na severu doći do prestanka padavina i postepenog razvedravanja. Vetar umeren i jak, severni, uveče i u toku noći u Vojvodini i na planinama sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša od 6 do 12 stepeni, posle podne, uveče i u toku noći u osetnijem padu. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%

23.02.2019. Subota: Hladno, ujutro mraz, u toku dana na severu i zapadu pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do` potpuno oblačno, povremeno sa snegom uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od -8 do -1, najviša od -2 do 4 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Tmin < -5 stepeni, stvaranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%

24.02.2019. Nedelja: Hladno. Ujutro umeren do jak mraz. Pre podne pretežno sunčano. Posle podne i uveče sa severa umereno naoblačenje, ponegde sa slabi mešovitim padavinama (kišom i snegom). Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5, a najviša od 0 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 25.02.2019. do 01.03.2019.) 
Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu bez padavina sa temperaturom uglavnom oko prosečnih vrednosti za poslednju dekadu februara.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи