Vremenska prognoza - 10. februar

U Srbiji danas umereno oblačno uz sunčane intervale, suvo i malo toplije. Temperatura od 9 do 14 stepeni. 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

09.02.2019. Subota: Pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura od 6 do 11 stepeni.

10.02.2019. Nedelja: Ujutro slab mraz i ponegde po kotlinama magla. U toku dana malo do umereno oblačno uz sunčane intervale, suvo i još malo toplije. Vetar slab i umeren, južnih smerova, uveče i u toku noći u planinskim predelima i košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 9 do 14 stepeni. U drugom delu noći na severu Vojvodine očekuje se kiša.

11.02.2019. Ponedeljak: Naoblačenje sa kišom i padom temperature sa severa Vojvodine proširiće se i na ostale krajeve. Na planinama očekuje se sneg. Vetar ujutro i pre podne na planinama i u košavskom području umeren i jak, južni, ponegde i sa udarima olujne jačine, koji će u toku dana u svim krajevima biti u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 8, a najviša od 7 do 14 stepeni. Uveče i u toku noći uz dalji pad temperature, kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%

12.02.2019. Utorak: Pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kišom i snegom. U brdsko-planinskim predelima stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama ponegde i olujni, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%; Sneg, formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 85%

13.02.2019. Sreda: Na severu i istoku suvo uz delimično razvedravanje, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, u planinskim predelima kratkotrajan sneg. Uveče i u toku noći sa severozapada novo prolazno naoblačenje sa slabim snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren, na planinama ponegde i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 3 do 6 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar