Vremenska prognoza - 4. februar

Pretežno oblačno, hladnije, u većem delu zemlje mestimično s kišom, na višim planinama sa susnežicom i snegom, samo na severu suvo. Najviša dnevna temperatura od 4 do 12 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

03.02.2019. Nedelja Umereno do potpuno oblačno i vetrovito uz dalje intenzivno topljenje snega u predelima do 1500 m. Od sredine dana na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a uveče i tokom noći i u centralnim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar umeren i jak, u košavskom području i na planinama olujni, a na jugu Banata i orkanski,  jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najviša temperatura od 12 do 17 , na istoku oko 7 stepeni. Upozorenje, opasna pojava, naglo otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%, udari vetra > 24 m/s 

04.02.2019. Ponedeljak Pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Na severu suvo. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 7  , a najviša od 4 do 12 stepeni.    

05.02.2019. Utorak Pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, uglavnom na severu i istoku Srbije. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5 , a najviša od 4 do 9 stepeni.

06.02.2019. Sreda Pretežno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Na severu suvo uz delimično razvedravanje posle podne.  Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4 , a najviša od 5 do 9 stepeni.      

07.02.2019. Četvrtak Postepeno razvedravanje sa zapada i severozapada, samo na jugu i istoku Srbije još ujutro i pre podne oblačno s kišom i snegom. Vetar slab i umeren, u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 na severu do 3 stepena u Timočkoj Krajini. Najviša temperatura od 5 do 9 stepeni.
broj komentara 0 pošalji komentar