Vremenska prognoza - 29. januar

Moguća kiša i sneg. Temperatura je u padu, pa noćas i ujutru može biti i ledene kiše, naričito na istoku Srbije, u Banatu i Beogradu. Na to upozirava HMZ narandžastim i žutim meteoalarmo. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

28.01.2019. Ponedeljak: Naoblačenje mestimično sa slabom kišom sa severa do kraja dana proširiće se na ostale delove zemlje, u planinskim predelima padaće sneg. U Timočkoj Krajini kiša će se lediti  na tlu. Vetar umeren i jak, u košavskom području povremeno sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni, uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača,  dok se na visokim planinama očekuje mećava i snežni nanosi. Uveče i u toku noći vetar u slabljenju. Najviša  temperatura u većini mesta od 6 do 10, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena. Upozorenje: Naglo otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%. Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 95%. Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%.      Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

29.01.2019. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, u nižim predelima mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom) na planinama sa snegom, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini kiša  koja će se lediti na tlu, a u jutarnjim satima i u Banatu i na širem području Beograda kiša će se ponegde lediti na tlu. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1 , najviša od 2 do 6 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava ledene kiše/rosulj, verovatnoća 70%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

30.01.2019. Sreda: Umereno oblačno i uglavnom suvo, samo još ponegde na jugu i istoku Srbije uz  više oblačnosti sa slabom kišom i snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od  -3 do 0, najviša od 2 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%.

31.01.2019. Četvrtak: Umereno do znatno oblačno i u većini krajeva suvo, samo ponegde uglavnom na jugu slabe mešovite padavine. Vetar slab i umeren, uglavnom južni. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%.

01.02.2019. Petak: Umereno oblačno, suvo i malo toplije. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa zapada koje će tokom noći usloviti  mestimično kišu, na planinama sneg. Vetar slab i umeren jugoistočni, tokom dana u pojačanju. Najniža temperatura od -2 do 1 stepena, najviša od 6 do 10 stepeni.Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво