Sneg se topi, temperatura i do 10 stepeni

U Srbiji će u većem delu zemlje biti vetrovito uz postepeno naoblačenje mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini, na jugu i jugozapadu Srbije. Na visokim planinama padaće sneg, a u Timočkoj Krajini biće hladno uz mogućnost ledene kiše, saopštio je RHMZ. Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju na topljenje snega i savetuju vozačima oprez prilikom vožnje.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području povremeno i olujni koji će krajem dana biti u slabljenju.

U nižim predelima doći će do intenzivnog topljenja snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura biće od minus pet na istoku i jugoistoku, do pet stepeni na jugu Banata. Najviša temperatura od dva, koliko će biti u Timočkoj Krajini, do deset stepeni.

U Beogradu će biti vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti i mogućnost kratkotrajne kiše, a tokom noći u višim delovima grada i kratkotrajan sneg.

Duvaće jak, povremeno olujni, jugoistočni vetar što će uz relativno visoku temperaturu usloviti intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura biće tri, najviša dnevna – osam stepeni.

Prema izgledima vremena do 4. februara, u utorak, uz pad temperature, kiša će ponovo preći u sneg ponegde i u nižim predelima, ali će padavine biti sporadične i slabijeg intenziteta. U Timočkoj Krajini ujutru mogućnost ledene kiše.

U sredu će uglavnom biti umereno oblačno i bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije padaće kiša i sneg.

U drugoj polovini sedmice temperatura će biti u postepenom porastu uz čestu pojavu padavina. Za vikend se očekuje pojačanje južnog i jugoistočnog vetra s kišom.

Upozorenje vozačima na topljenje snega

Porast temperature, jak vetar i kratkotrajna kiša u pojedinim krajevima pojačaće topljenje snežnog pokrivača u nižim predelima, dok se na visokim planinama očekuju mećava i snežni nanosi, pa su mogući česti zastoji i obustave saobraćaja i zbog toga je neophodna oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Učestali su i odroni na brojnim deonicama, a oprezna vožnja neophodna je na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, zapadne i južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su pored odrona, mogući nanosi zemlje na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" i Uprave Granične policije na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima u zemlji nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na izlasku iz zemlje na prelazima Batrovci i Šid, ka Hrvatskoj, čekaju 480, odnosno 300 minuta, a na Horgošu, prema Mađarskoj, 340 minuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво