Vremenska prognoza - 27. januar

Najviša temperatura od 2 do 8 stepeni.

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

26.01.2019. Subota Oblačno, povremeno sa slabim snegom. Na severu suvo. Tokom dana postepeni prestanak padavina. Vetar umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče i u toku noći u skretanju na jugozapadni. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od -2 do 1 , na istoku oko 3 stepena . Upozorenje, potencijalno opasna pojava, manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%

27.01.2019. Nedelja Ujutru slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost. U toku dana delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren južni, posle podne na planinama i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći ponegde i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -10 do -1, najviša od 2 do 8 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava, u nižim predelima Tmin manja od -5  stepeni,  verovatnoća 90%, otapanje snežnog pokrivača, u dari vetra > 17 m/s       

28.01.2019. Ponedeljak U većem delu toplije uz postepeno naoblačenje, od sredine dana mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini, na jugu i jugozapadu Srbije. Na visokim planinama sneg. U Timočkoj Krajini hladno uz mogućnost ledene kiše. Vetar umeren i jak, u planinskim predelima jugozapadne Srbije kao i u košavskom području povremeno sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni, uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Uveče i u toku noći vetar u slabljenju. Najniža temperatura od -5 do 3 stepena, a najviša od 7 do 10 , na istoku oko 2 stepena. Upozorenje, opasna pojava, udari vetra > 24 m/s  verovatnoća 90%, naglo otapanje snežnog pokrivača, lokalna pojava ledene kiše/rosulje.              

29.01.2019. Utorak Pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom). Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2 , najviša od 3 do 6 stepeni.             

30.01.2019. Sreda Umereno oblačno i uglavnom suvo, samo još ponegde na jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini s kišom i snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1 , najviša od 3 do 6 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar