Vremenska prognoza - 25. januar

U danu pred nama jak sneg. Oblaci sa Jadrana već u toku noći zahvatiće jugozapad Srbije, a zatim i ostale predele. Padavine će se pojačati sutra popodne. Očekuje se od 15 do 30 cm snega ponegde i više od 40, na to PHMZ upozorava crvenim meteo alarmom. Manje padavina samo na severu zemlje. Najviša dnevna temperatura od nule do 3 stepena.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)


24.01.2019. Četvrtak
: Oblačno u većini krajeva suvo, samo na severu, istoku i jugoistoku ponegde sa snegom, posle podne postepeni prestanak padavina i u ovim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najviša temperatura od 0 do 4 stepena. Tokom noći nove snežne padavine, najpre na jugozapadu. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

25.01.2019. Petak: Oblačno sa snegom, posle podne, uveče i tokom noći intenziviranje snežnih padavina, kada će u većini krajeva pasti dodatnih 15 do 30 cm, lokalno i preko 40 cm snega, osim na severu Vojvodine gde se očekuje manja količina snega. U Negotinskoj Krajini mešovite padavine (kiša i sneg). Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 0, a najviša od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača ≥15cm za 12h, verovatnoća 90%.

26.01.2019. Subota: Oblačno, pre podne sa snegom, više padavina se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima. Posle podne postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na istoku i na planinama povremeno i jak, severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od -2 do 2 stepena. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača ≥10cm za 12h, verovatnoća 80%.

27.01.2019. Nedelja: Ujutru slab i umeren mraz, tokom dana suvo i toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -2, najviša od 1 do 7 stepeni. Upozorenje: U nižim predelima Tmin<-5 stepeni, verovatnoća 90%.

28.01.2019. Ponedeljak: Novo naoblačenje sa kišom najpre će zahvatiti severne i zapadne predele. Na planinama će padati sneg. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 2, a najviša od 2 do 8 stepeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво