Veliki sneg napada u četvrtak

Očekuju se nove snežne padavine – ukupna visina snežnog pokrivača u subotu će u većini mesta iznositi od 20 do 40 centimetara. Za sutra ujutru prognozirana je ledena kiša.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za period od četvrtka do subote.

Za sutra ujutru najavljena je ledena kiša na jugoistoku, istoku zemlje i u Banatu, a ponegde će se kiša lediti na tlu.

Upozorenje i zbog snega. U četvrtak se u većini mesta očekuje 10 novih centimetara snega, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, a lokalno i više.

Ukupna visina snežnog pokrivača u subotu će u većini mesta biti od 20 do 40 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 centimetara, samo na severu Vojvodine od pet do 10 centimetara.

U četvrtak se očekuje novih 10 centimetara snega i u Beogradu, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u nižim delovima grada biti oko 20 centimetara, a u višim i na periferiji preko 30 centimetara.

U Banatu, Bačkoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji sutra će na snazi biti žuti meteo-alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U ostatku zemlje na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno i da su vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара