Vremenska prognoza - 22. januar

Oblačno i vetrovito, mestimično kiša, susnežica i sneg. Moguća je i poledica. Termperatura slična današnjoj. Jutarnja od -2 do 1, najviša od 0 do 5 stepeni.


Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

21.01.2019. Ponedeljak: Pretežno oblačno i uglavnom suvo, samo se ponegde, uglavnom u brdsko - planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega, dok je na istoku i jugoistoku moguća i kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najviša temperatura od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%.

22.01.2019. Utorak: Oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, uz lokalnu pojavu poledice, a na jugu sa kišom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju posle podne jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša dnevna od 0 do 5 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%. Udari vetra > 17 m/s                  

23.01.2019. Sreda: Tokom dana delimično razvedravanje. Samo će ujutro na severu biti oblačno, mestimično sa snegom, a uveče i tokom noći na jugu i istoku jače naoblačenje ponegde sa mešovitim padavinama i lokalnom pojavom poledice.  Vetar slab i umeren,  južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 na severu do 9 stepeni na jugoistoku. Upozorenje:  Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%.

24.01.2019. Četvrtak: Oblačno, ujutru i pre podne u južnim i centralnim, a posle podne i u severnim krajevima sa mešovitim padavinama (kišom, susnežicom i snegom). Vetar umeren i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 2 na severu do 5 stepeni na jugoistoku. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%.

25.01.2019. Petak: Pretežno oblačno, sa kišom, susnežicom i snegom i formiranjem/povećanjem visine snežnog pokrivača.  Više padavina očekuje se na jugozapadu i zapadu Srbije.  Vetar umeren, povremeno jak, severni, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 1 do 4 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača  ≥10cm za 12 časova, verovatnoća: 80%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%.


broj komentara 0 pošalji komentar