Vremenska prognoza - 20. januar

Dvadesetog januara u Srbiji pretežno oblačno, mestimično s kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. Padavine će biti slabog intenziteta. U jutarnjim satima u centralnim, zapadnim i južnim krajevima kiša će ponegde lediti pri tlu. Na jugu Banata vetrovito. Jutarnja temperatura od -2 do 1 stepen, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

19.01.2019. Subota Umereno i potpuno oblačno, hladnije,mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren,na jugu Banata jak sa udarima olujne jačine,istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s 80%

20.01.2019. Nedelja Pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. U jutarnjim satima u centralnim,zapadnim i južnim krajevima kiša će se ponegde lediti na tlu. Vetar slab i umeren,na jugu Banata jak, povremeno i olujni jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje 80%. Udari vetra > 17 m/s 80%

21.01.2019. Ponedeljak Pretežno oblačno, na jugu i jugoistoku ponegde sa kišom, koja će se u jutarnjim satima lediti na tlu.U ostalim krajevima moguće je provejavanje slabog snega.Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina 80%.

22.01.2019. Utorak Pretežno oblačno,mestimično sa susnežicom i snegom,na jugu i jugoistoku sa kišom, koja će se u jutarnjim satima ponegde lediti na tlu.Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina 80%.

23.01.2019. Sreda Pretežno oblačno, mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se u jžnim i jugozapadnim krajevima i u planinskim predelima. Najniža temperatura od -4 do -1, najviša od -1 do 3 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača 80%.

broj komentara 0 pošalji komentar