Vremenska prognoza - 19. januar

Oblačno i hladnije, mestimično s kišom, u planinskim predelima sa snegom. Temperatura do 5 stepeni.


Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

18.01.2019. Petak: Pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom. Na jugu i jugoistoku će se zadržati veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni, u skretanju na severni i severozapadni. Najviša  temperatura  od  3 do 11 stepeni. Uveče i u toku noći sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima.Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%

19.01.2019. Subota : Umereno i potpuno oblačno, hladnije, u nižim predelima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim sa snegom. Na severu i zapadu tokom dana kiša će i u nižim predelima preći u sneg. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Najniža temperatura od -5 do 0 , a najviša dnevna od 0 do 5 stepeni. 

20.01.2019. Nedelja: Pretežno oblačno,  mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Posle podne i krajem dana prestanak padavina očekuje se najpre na severozapadu.  Najniža temperatura od -3 do 1, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.               

21.01.2019. Ponedeljak: Ujutro ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. Tokom dana umereno i potpuno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 1, najviša dnevna od 0 do 4 stepena.               

22.01.2019. Utorak: Naoblačenje sa kišom i snegom koje će ujutro zahvatiti jugozapadne krajeve  tokom dana će se proširiti i na ostale. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 0, najviša od 1 do 5 stepeni.         

broj komentara 0 pošalji komentar