Vremenska prognoza - 16. januar

Pretežno sunčano vreme, na jugu i istoku ujutru i pre podne ponegde sneg i kiša. Temperatura do subote u porastu, najviša dnevna od 3 do 9 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

15.01.2019. Utorak Promenljivo oblačno. Posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u centralnim i istočnim krajevima jače naoblačenje sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), uz lokalnu pojavu poledice. Vetar umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina u večernjim satima. Verovatnoća 90%.

16.01.2019. Sreda Tokom većeg dela dana pretežno sunčano, samo na severu i istoku oblačno, rano ujutru ponegde sa kratkotrajnim snegom, a tokom prepodneva sa kišom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -8 na jugoistoku do 1 na severu zemlje, a najviša dnevna od 3 do 9 stepeni, što će usloviti dalje topljenje snežnog pokrivača na području centralne i južne Srbije. U jutarnjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice. Upozorenja: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća: 90%; Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 90%.

17.01.2019. Četvrtak Pretežno sunčano i malo toplije, uz dalje topljenje snežnog pokrivača na području južne Srbije. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura u većini mesta od -2 do 3, na jugu od -8 do -4, a najviša dnevna od 4 do 13 stepeni. U jutarnjim satima usled negativne temperature lokalna pojava poledice. Upozorenja: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća: 90%; Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 90%.

18.01.2019. Petak Naoblačenje koje će mestimično uslovljavati kišu, na planinama sneg, zahvatiće ujutru i pre podne severne, zapadne i jugozapadne krajeve, a do kraja dana proširiće se i na ostale. Vetar slab i umeren, južnih pravaca, tokom dana u skretanju na severni i severozapadni, najpre na severu zemlje. Najniža temperatura od -5 do 5, a najviša dnevna od 5 do 11 stapeni. Upozorenja: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća: 90%; Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća: 90%.

19.01.2019. Subota Pretežno oblačno, malo hladnije, mestimično sa mešovitim padavinama, kišom i snegom. Vetar slab i umeren severnih smerova, krajem dana u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 5 do 8 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar