Vremenska prognoza - 31. decembar

Poslednjeg dana godine u većem delu naše zemlje kiša i susnežica, na zapadu i jugu sneg. Uveče i tokom novogodišnje noći prestanak padavina. Ujutru do 2, tokom dana do 5 stepeni. Za one koji Novu godinu dočekuju na trgovima važna informacija - temperatura će biti od -1 do 2 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

30.12.2018. Nedelja: Pretežno oblačno, ponegde slaba kiša ili susnežica uglavnom na severu i istoku, na planinama slab sneg. Uveče i u toku noći pojačanje padavina u svim krajevima, na severu kiša i susnežica, na zapadu i jugozapadu sneg i stvaranje snežnog pokrivača, u planinama povećanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 3 do 8 stepeni.

31.12.2018. Ponedeljak: Oblačno, u većem delu kiša i kratkotrajna susnežica. Na zapadu, jugozapadu jugu i jugoistoku sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, u planinskim predelima jak, severni i severozapadni. Uveče i noću u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša od 2 do 5 stepeni.

U novogodišnjoj noći u centralnim delovima slaba kiša i susnežica, na jugozapadu slab sneg, na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo. Temperatura oko ponoći od -1 do 2 stepena. Upozorenje: Stvaranje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

01.01.2019. Utorak :Ujutro oblačno, na jugozapadu i jugu još ponegde slab sneg. U toku dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni .

02.01.2019. Sreda:  Veći deo dana umereno oblačno, suvo i malo toplije. Uveče i noću jače naoblačenje s kišom, snegom i padom temperature. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do 1, najviša od 3 do 7 stepeni.

03.01.2019. Četvrtak: Oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima usled pojačanog vetra pojava snežnih nanosa. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od -1 do 3 stepeni. Upozorenje: Stvaranje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.01.2019. do 08.01.2019.)
Tokom čitavog perioda pretežno oblačno i hladno, mestimično sneg. U većini mesta ledeni dan (najviša dnevna temperatura niža od 0 stepeni).

 

broj komentara 0 pošalji komentar