Bez snega u novogodišnjoj noći

Tokom novogodišnje noći u Beogradu i na severu zemlje neće biti snega, biće možda malo kiše i eventualno susnežice, a u ranim jutarnjim satima 1. januara padavine će svuda prestati, izjavio je za "Tanjug" meteorolog Nedeljko Todorović.

Kako kaže, u nižim predelima juga i jugozapada zemlje moguć je sneg, dok će na planinama doći do povećanja snežnog pokrivača, ali u Beogradu i na severu zemlje nema naznaka za snežnim padavinama.

Todorović navodi da na krajnjem jugu zemlje može pasti malo snega, kao i u gradovima koji su blizu planina Užice, Prijepolje, Nova Varoš...

Danas je iz RHZS saopšteno da će u Srbiji sutra preovlađivati oblačno vreme, dok je u toku dana moguća slaba kiša ili susnežica, uglavnom na severu i istoku zemlje, a na planinama ponegde slab sneg. 

Uveče i u toku noći padavinska zona proširiće se i na ostale krajeve, kažu iz RHZS.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do tri, a najviša od tri do osam stepeni.

U Beogradu takođe oblačno, povremeno sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniza temperatura oko tri, a najviša oko pet stepeni. 

U ponedeljak oblačno, na zapadu i jugozapadu Srbije sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara, naročito u brdsko-planinskom delu, a u višim predelima moguća je i pojava snežnih nanosa. 

Prestanak padavina na severu i istoku Srbije očekuje se u toku novogodišnje noći, a u ostalim krajevima u utorak ujutro i pre podne. 

Od srede do kraja sedmice osetno hladnije, povremeno sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom. 

U većini krajeva stvaranje snežnog pokrivača uz pojavu ledenih dana s maksimalnom temperaturom ispod nula stepeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво