Za doček u većini mesta suvo vreme

U novogodišnjoj noći će u većini mesta u Srbiji biti suvo vreme, eventualno bi na jugu i jugoistoku zemlje moglo da dođe do kratkotrajne kiše ili provejavanja snega, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Relativno ozbiljno zahlađenje očekuje se od osmog, devetog i desetog januara.

"Generalno posmatrajući, tokom novogodišnjih praznika ne bi trebalo da bude nekih vremenskih neprilika", rekao je on za Tanjug.

Naveo je da će poslednjih nekoliko dana decembra, prvog i drugog januara biti relativno toplo vreme za ovo doba godine, sa maksimalnom temperaturom od pet do 10 stepeni.

Od 29. decembra očekuje se naoblačenje pa bi 30. i 31. decembra mogla pasti kiša uglavnom slabog intenziteta, a u jutarnjim i noćnim satima ponegde bi u nižim delovima brdsko-planinskog dela zemlje moglo da dođe do kratkotrajne susnežice ili eventualno kratkotrajnog snega.

Prvog januara očekuje se delimično razvedravanje, rekao je Todorović i dodao da se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom očekuje između trećeg i petog januara.

Tada će pasti mala količina padavina tako da je mala verovatnoća da se napravi snežni pokrivač, pojasnio je i dodao da se relativno ozbiljno zahlađenje očekuje od od osmog, devetog i desetog janaura.

broj komentara 0 pošalji komentar