Vremenska prognoza - 28. decembar

Kiša će padati samo u Banatu i na istoku. Već popodne na severu razvedravanje. Do nedelje bićemo pod uticajem ovog relativno toplog vazduha. Jutarnja temperatura od -4 do 4 stepena, najviša dnevna od 5 do 11.

U Beogradu oblačno ali bez kiše. Jutarnja temperatura 4, najviša dnevna 8 stepeni.

Posle oblačnog i uglavom suvog vikenda, poslednjeg dana stare godine sneg će padati i u nižim predelima.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 27.12.2018. Četvrtak: Umereno do potpuno oblačno, suvo i malo toplije, osim na jugu gde će se zadržati pretežno sunčano vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 4 do 9 stepeni. U noći magla ili niska oblačnost.

28.12.2018. Petak: Ujutru mestimično magla ili niska oblačnost. Naoblačenje koje će ujutru zahvatiti severne, sredinom dana proširiće se na ostale predele uslovljavajući ponegde slabu kišu u Banatu i na istoku zemlje, uz istovremeno smanjenje oblačnosti sa severa. Vetar slab zapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni i pojačanje. Jutarnja temperatura od -4 do 4  najviša dnevna od 5 do 11 stepeni. Uveče i noću umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, u planinskim predelima sa snegom, na istoku uz jak severozapadni vetar.

29.12.2018. Subota: Oblačno, ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 6  , najviša dnevna od 5 do 10 stepeni.

30.12.2018. Nedelja: Oblačno, pre podne sa kišom u severnim, posle podne i u ostalim krajevima. Na planinama će padati sneg. Vetar slab i umeren, posle podne i u toku noći umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 4 , najviša od 5 do 10 stepeni. U toku noći susnežica i sneg očekuju se i u nižim predelima zapadne i južne Srbije.

31.12.2018. Ponedeljak: Vetrovito i hladnije, duvaće umeren i jak sverozapadni vetar. Tokom dana oblačno, mestimično sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima i u nižim predelima jugozapadne i južne Srbije sa snegom uz formiranje/ povećanje visine snežnog pokrivača, samo će na severu biti suvo uz delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 4 , najviša od 2 do 7 stepeni. U novogodišnjoj noći suvo, osim na krajnjem jugu i u planinskim predelima gde će povremeno provejavati slab sneg, temperatura u većini mesta od -3 do 2 °S. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Sneg, formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 85%

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво