Vremenska prognoza - 23. decembar

Oblačno, sa dužim sunčanim periodima. Tek ponegde je moguća kiša, a na visokim planinama slab sneg. Temperatura od 6 do 13 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

22.12.2018. Subota Umereno do potpuno oblačno, u pojedinim kotlinama duže zadržavanje magle. Na severu i severoistoku povremeno sa slabom kišom, a tek kasnije posle podne, uveče i u toku noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najviša temperatura u većini mesta od 5 do 12, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle oko 1 stepen. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

23.12.2018. Nedelja Ujutro ponegde po kotlinama i visoravnima magla. U toku dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima i u većini krajeva suvo, samo ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. U nižim predelima u većini mesta potpuno otapanje snega. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, u Timočkoj Krajini povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 6, a najviša od 6 do 13 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

24.12.2018. Ponedeljak Jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, ujutro i pre podne najpre će zahvatiti sever i zapad Srbije, a posle podne i uveče će se proširiti na ostale krajeve uz istovremeno razvedravanje na severu. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. U toku noći kratkotrajan sneg moguć je ponegde i u nižim predelima na jugu Srbije. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 6 do 11 stepeni.

25.12.2018. Utorak Ujutro mestimično slab mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno, hladnije i u većem delu suvo, samo ponegde sa kratkotrajnom susnežicom ili snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 2 do 6 stepeni.

26.12.2018. Sreda Ujutro mestimično slab mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno, hladnije i u većem delu suvo, samo ponegde sa kratkotrajnom susnežicom ili snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1, a najviša od 2 do 7 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar