Vremenska prognoza - 22. decembar

Oblačano, mestimično sa slabom kišom. Temperatura od 5 do 12 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

21.12.2018. Petak Do kraja dana u većem delu suvo i toplije uz delimično razvedravanje i postepeno topljenje snežnog pokrivača. Na istoku i jugu Srbije uz više oblačnosti još ponegde slaba kiša i poledica. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i noću u pojačanju. Najviša temperatura od 0 na istoku do 10 stepeni na zapadu Srbije. Upozorenja: Otapanje snežnog pokrivača verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina verovatnoća 90%.

22.12.2018. Subota Ujutro na jugu i istoku Srbije slab mraz. U toku dana umereno do potpuno oblačno i toplije, na severu i severoistoku s kišom. U ostalim krajevima slaba kiša očekuje se tek kasnije posle podne, uveče i u toku noći. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od -4 do 4, a najviša od 5 do 12 stepeni. Upozorenja: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina (ujutro) verovatnoća 90%. Otapanje snežnog pokrivača verovatnoća 90%.

23.12.2018. Nedelja Umereno oblačno, u većini krajeva suvo, još samo ujutro u centralnim i južnim krajevima ponegde s kišom. Vetar slab i umeren, jugozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša od 7 do 13 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača verovatnoća 90%.

24.12.2018. Ponedeljak Novo naoblačenje s kišom sa severa brzo će se proširiti na ostale krajeve. Na planinama sneg. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u toku dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 7, a najviša od 7 do 12 stepeni.

25.12.2018. Utorak Umereno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde na jugu i planinama ujutro i pre podne provejavanje snega. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 8 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar