Vremenska prognoza - 21. decembar

Tokom dana postepeno razvedravanje. Najviša temperatura od 4 do 9 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

20.12.2018. Četvrtak: Umereno oblačno, suvo i malo toplije, na jugu zemlje i u Banatu sa dužim sunčanim periodima, dok će se Bačkoj, i na istoku Srbije magla ili niska oblačnost zadržati veći deo dana. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata jak, uveče u slabljenju. Najviša temperatura od -2 u Bačkoj i Timočkoj Krajini do 5 stepeni na jugu zemlje. U toku noći oblačno, na severu, zapadu i jugozapadu sa kišom koja će se lediti na tlu. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava -Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Opasna pojava - Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%.

21.12.2018. Petak: Ujutro oblačno uz slab, ponegde i umeren mraz, na severu, zapadu i jugu slaba kiša koja će se lediti pri tlu, a na visokim planinama susnežica i sneg. Posle podne smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren, južni, jugozapadni, uveče i noću u pojačanju. Najniža temperatura od -6 do -1, najviša od 4  do 9 stepeni , u Timočkoj Krajini oko 1 stepen. Opasna pojava - Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 90%. Potencijalno opasna pojava -Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

22.12.2018. Subota: Toplo sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine usloviće otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima od subote do ponedeljka. Postepeno naoblačenje sa severa, pre podne mestimično sa slabom kišom u Vojvodini, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 6 do 10 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

23.12.2018. Nedelja: Umereno i potpuno oblačno, u većini krajeva suvo, još samo ujutro u centralnim i južnim predelima ponegde sa kišom.  Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni, uveče i tokom noći jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 7 do 11 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

24.12.2018. Ponedeljak: Naoblačenje sa kišom koje će zahvtiti prvo severne,  do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren jugoistočni u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od  9 do 13 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

broj komentara 0 pošalji komentar