Putevi prohodni, oprez zbog poledice

Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali problem u saobraćaju stvara magla u Vojvodini, dok poledice ima u celoj zemlji. Temperature su u minusu, a lepše vreme očekuje se od subote. Građanima se očekuje oprez zbog utabanog snega koji se zaledio pri tlu.

U celoj zemlji temperature su u minusu, pa nadležni savetuju oprez u saobraćaju zbog poledice.

Slab sneg za sada pada samo na jugu zemlje, a kako su najavili meteorolozi padavine će se proširiti i na ostale delove zemlje u toku dana. 

Na državnom putu Mionica–Brežđe–Divčibare–Kaona ima raskvašenog snega do pet centimetara. Zbog toga se preporučuje oprezna vožnja. Na tom putu važi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na regionalnim putevima Valjevo – Bajina Bašta preko Debelog brda, zatim Valjevo–Lelić– Požega takođe je zabranjen saobraćaj za teretna vozila.

Svi putni pravci u Šumadiji su očišćeni, prohodni i nema problema u funkcionisanju saobraćaja, potvrđeno je RTS-u u Preduzeću za puteve Kragujevac.

Ekipe de žuraju na devet punktova, a 24 kamiona sa oko 200 ljudi angažovano je u zimskoj službi.

Prema rečima Vladimira Bjelanovića iz Preduzeća za puteve, radi se po prioritetima. Na kolovoze se baca čista so, čist agregat, a pojedine deonice se samo čiste.

Sve ulice prvog i drugog prioriteta u Kragujevcu očišćene su, posute mešavinom soli i rizle i prohodne za saobraćaj, a devet ekipa JKP "Šumadija" je na terenu: pet u gradu, a četiri na seoskom području.

Zbog snega u čačanskim selima pucali su dalekovodi, stubovi, bilo je kratkih spojeva, brojnih kvarova na dalekovodima i trafostanicama. 

Neka sela su više od 40 sati bila i bez vode i bez struje. Kvarovi su sada sanirani. 

 

Na području Jablaničkog okruga prohodni su svi putni pravci. Sva mehanizacija je na terenu, stigla je i do naudaljenijih sela na teritoriji grada Leskovca koja se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, rekao je za RTS Novica Nikolić, direktor JP "Urbanizam i izgradnja" u Leskovcu.

U planinskoj Crnoj Travi visina snega je dvadesetak centimetara, ima struje, rade telefoni i nema nikakvih problema, potvdio nam je predsednik ove opštine Slavoljub Blagojević.

U Vlasotincu obaveštavaju građane da sve probleme prijave na telefon 1985

broj komentara 0 pošalji komentar