Vremenska prognoza - 17. decembar

Do kraja dana oblačno ponegde sa slabim snegom. Temperatura od -4 do nule, na krajnjem istoku i jugoistoku do 2 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

16.12.2018. Nedelja Na zapadu i severozapadu suvo uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno, ponegde sa snegom, uz dalje povećavanje visine snežnog pokrivača na krajnjem istoku zemlje. Krajem dana i uveče prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najviša temperatura od -1 do 3 stepena. Dalje povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 5 cm za 6h, vlažan sneg, verovatnoća 95%.

17.12.2018. Ponedeljak Jutro hladno, u većini mesta sa umerenim mrazem. U toku dana oblačno, ujutro i pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče mestimično sa snegom, a na krajnjem jugoistoku moguće su mešovite padavine (kiša i sneg), ponegde uz poledicu. Vetar uglavnom slab, ujutro i pre podne promenljiv, od sredine dana u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od -9 °S na severu do -2 na istoku, najviša u većini mesta od -2 do 0, na krajnjem istoku i jugoistoku do 2 stepena. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%. Tmin<-5 stepeni, verovatnoća 90%.

18.12.2018. Utorak Pretežno oblačno, povremeno sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača u centralnim i južnim krajevima. Na severu Vojvodine suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša od -3 do 0, a na istoku i jugoistoku oko 2 stepena. Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

19.12.2018. Sreda Malo toplije, suvo uz delimično razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljiv, krajem dana jugoistočni, u pojačanju. Najniža temperatura od -8 °S na severu do -2 na istoku, a najviša od 0 do 4 stepena. Tmin < -5 °C, verovatnoća 90%,

20.12.2018. Četvrtak Postepeno naoblačenje sa zapada, posle podne i uveče ponegde sa kišom koja na krajnjem severu može lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i jak jugoistočni. Najniža temperatura od -8 °S na severu do -2 na istoku, a najviša od -1 do 3 stepena. Tmin < -5 °C, verovatnoća 80%, poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%

broj komentara 0 pošalji komentar