Vremenska prognoza - 16. decembar

Na zapadu i severozapadu zemlje sneg je prestao da pada, u ostalim krajevima prestanak padavina posle podne i uveče. Najviša dnevna temperatura do 3 stepena. Sutra i u utorak hladnije, temperatura ispod nule i slab sneg, od srede suvo i malo toplije.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

15.12.2018. Subota Oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku kiša i susnežica, ponegde uz poledicu, a uveče i u toku noći i u ovim predelima sa snegom, dok se na severozapadu očekuje slabljenje padavina. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u toku dana u skretanju na severozapadni. Najviša temperatura u većini mesta oko 0, na jugu i jugoistoku toplije, od 3 do 9 stepeni. Povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h. Verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.

16.12.2018. Nedelja Oblačno, na zapadu i severozapadu Srbije ujutru prestanak padavina, a u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini mešovite padavine (kiša i sneg), ponegde uz poledicu. Posle podne i uveče slabljenje i postepen prestanak padavina uz kratkotrajno razvedravanje sa severozapada. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od -1 do 3 stepena. Dalje povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 5 cm za 6h, verovatnoća 95%.

17.12.2018. Ponedeljak Oblačno, povremeno sa slabim snegom. Na istoku i jugoistoku Srbije mešovite padavine (kiša i sneg). U Timočkoj Krajini ponegde kiša uz poledicu. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1, a najviša od -2 do 2 stepena.  Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. Tmin<-5 stepeni, verovatnoća 95%.

18.12.2018. Utorak Pretežno oblačno, povremeno sa slabim snegom, dok će se na severu Vojvodine zadržati uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -0, a najviša od -3 do 0 stepeni, a na istoku i jugoistoku toplije, oko 2 stepena. Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

19.12.2018. Sreda Suvo uz delimično razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljiv, krajem dana jugoistočni vetar u pojačanju. Najniža temperatura od -8 na severu do -2 na istoku, a najviša od -1 do 3 stepena. Tmin < -5 °C, verovatnoća 95%. 

broj komentara 0 pošalji komentar