Vremenska prognoza - 15. decembar

Vikend će proteći u pravoj zimskoj atmosferi. U većini krajeva beli pokrivač mogao bi da bude i 20 cm, ponegde i više. Na jugu, jugoistoku i u Timočkoj Krajini biće susnežice i poledice.  U donjem Podunavlju i južnom Banatu duvaće jak vetar. Jutarnja temperatura  -2,  najviša do 4 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

14.12.2018. Petak Oblačno sa padavinama. Na jugu i jugoistoku Srbije prelazak snega u kišu, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom. Obilniji sneg očekuje se posle podne, uveče i u toku noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, dok će na jugoistoku padavine oslabiti i kratkotrajno prestati. U Timočkoj Krajini moguća je i kiša uz poledicu. Vetar slab i umeren, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno jak, istočni i jugoistočni, a u Vojvodini i zapadnoj Srbiji u skretanju na severoistočni. Najviša temperatura u većem delu od 0 do 2, a na jugu od 2 do 6 stepeni. Formiranje snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h. Verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina. Verovatnoća 70%.

15.12.2018. Subota U većem delu Srbije obilan sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača, a na jugu i jugoistoku kiša i susnežica uz znatno manju količinu padavina. U Timočkoj Krajini moguća je i kiša uz poledicu. Uveče i u toku noći na severozapadu slabljenje snega. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni, u toku dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša u većem delu od 0 do 2 stepena, na jugu i jugoistoku do 4 stepena. Povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h. Verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

16.12.2018. Nedelja Na zapadu i severozapadu Srbije prestanak padavina, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz dalje povećavanje visine snežnog pokrivača, a na krajnjem jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini sa mešovitim padavinama (kišom i snegom). Obilnije padavine očekuju se ujutro i pre podne na istoku i jugu Srbije. Posle podne slabljenje, a uveče i u toku noći kratkotrajni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do -1, a najviša od -1 do 2 stepena. Dalje povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h, verovatnoća 90%.

17.12.2018. Ponedeljak Oblačno, povremeno sa slabim snegom. Na istoku i jugoistoku Srbije mešovite padavine (kiša i sneg). U Timočkoj Krajini ponegde kiša uz poledicu. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1, a najviša od -2 do 2 stepena. Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Tmin<-5 stepeni, verovatnoća 90%.

18.12.2018. Utorak Oblačno, povremeno sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do -1, a najviša od -1 do 1 stepen, u Timočkoj Krajini od 3 stepena. Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво