Vremenska prognoza - 14. decembar

Oblačno, mestimično sa snegom. Na severu i zapadu formiranje manjeg snežnog pokrivača. Temperatura od nule do 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

13.12.2018. Četvrtak: Posle podne postepeno naoblačenje, na jugozapadu i jugu Srbije uveče i u toku noći slab sneg. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 3 do 7 stepeni.   

14.12.2018. Petak: Oblačno i hladno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima i sa kišom koja će se ponegde  lediti pri tlu. Na severu i zapadu tokom popodneva  formiraće se manji snežni pokrivač. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 0 do 6 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

15.12.2018. Subota: Oblačno i hladno mestimično sa snegom, uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, na jugu i ugoistoku sa kišom koja će se ponegd lediti pri tlu. Vetar slab i umeren severni i severoistočni, na jugu Banata i donjem Podunavlju umeren i jak jugoistočni povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 0 na severu do 6 stepeni na jugu. Upozorenje: Opasna pojava - Formiranje snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12 časova, verovatnoća 90%. Potencijalno opasna pojava - Udari vetra > 17 m/s verovatnoća 90%.

16.12.2018. Nedelja: U većem delu  suvo uz delimično razvedravanje.Samo će se na jugu i jugostoku zadržati oblačno još ponegde sa snegom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od -3 do  0, a najviša od 0 do 3 stepena.

17.12.2018. Ponedeljak: Jutro hladno, sa slabim, ponegde umerenim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega u planinskim predelima.Vetar slab i umeren,severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -4, najviša od 0 do 2 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar