Vremenska prognoza - 13. decembar

Posle podne postepeno naoblačenje, na jugozapadu i jugu Srbije uveče i u toku noći slab sneg. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 3 do 7 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

12.12.2018. Sreda: Na jugu i zapadu pretežno sunčano, a do kraja dana postepeno razvedravanje se očekuje i u centralnim predelima. U ostalim delovima Srbije zadržaće se oblačno i suvo vreme.  Vetar slab do umeren severozapadni. Najviša temperatura od 3 do 8 stepeni.

13.12.2018. Četvrtak: Ujutru i pre podne na severu i istoku pretežno oblačno i suvo, u ostalim krajevima sunčano. Posle podne postepeno naoblačenje, na jugozapadu i jugu Srbije uveče i u toku noći slab sneg. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni. 

14.12.2018. Petak: Pretežno oblačno i hladno, pre podne na jugu i zapadu, a posle podne i u ostalim predelima sa snegom. U poslepodnevnim satima sneg će zbog priliva malo toplijeg vazduha u južnim, centralnim i zapadnim predelima preći u kišu, koja će se ponegde i lediti pri tlu.  Vetar slab i umeren, jugoistočni, na severu severoistočni. Uveče i tokom noći na jugu Banata  i u donjem Podunavlju vetar će biti u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -1 , a najviša od 0 na severu do 6 stepeni na jugu. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

15.12.2018.Subota: Oblačno. Na severu i zapadu Srbije, kao i u Timočkoj Krajini padaće sneg i formiraće se snežni pokrivač, u centralnim predelima očekuju se mešovite padavine (kiša, susnežica i sneg), dok će na jugu Srbije padati kiša. Vetar slab i umeren severni, na jugu Banata i donjem Podunavlju umeren i jak jugoistočnin povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 0 na severu do 8 stepeni na jugu. Opasna pojava - Formiranje snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12 časova, verovatnoća 90 %. Potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90 %. Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 90 %.

16.12.2018. Nedelja: Oblačno sa snegom, na jugoistoku još ujutru sa kišom koja se ponegde može lediti pri tlu. Vetar slab severozapadni. Najniža temperatura od -4 do  0, a najviša od 0 do 3 stepeni. Potencijalno opasna pojava - Sneg i povećanje/ formiranje snežnog pokrivača, verovatnoća 90 %. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90 %.

broj komentara 0 pošalji komentar