Vremenska prognoza - 12. decembar

U većem delu zemlje pretežno oblačno, na severu i istoku ponegde sa slabom kišom i snegom. Na jugu i jugozapadu pretežno sunčano, a delimično razvedravanje do kraja dana očekuje se i u centralnim delovima. Najviša dnevna temperatura 3 do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

11.12.2018. Utorak: Iznad većeg dela umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo na planinama provejavanje slabog snega. Na severuoistoku i istoku naoblačenje, posle podne na severu ponegde sa slabom kišom, a uveče i tokom noći i sa snegom koji će se proširiti na istočnu Srbiju. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak.  Najviša temperatura od 3 do 8 stepeni.

 12.12.2018. Sreda: Iznad većeg dela umereno do potpuno oblačno, ujutro i pre podne ponegde sa slabim snegom uglavnom na severu i istoku. Od sredine dana prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na zapadu i severozapadu. Na jugu i jugozapadu Srbije malo do umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 2, a najviša od 3 do 8 stepeni.         

13.12.2018. Četvrtak: Jutro hladno sa slabim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo na jugozapadu i jugu ponegde sa slabim snegom. Vetar slab, na istoku i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, a najviša od 2 do 5 stepeni.          

14.12.2018. Petak: Jutro hladno sa slabim mrazem.  Tokom dana umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, uveče i tokom noći u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -1, a najviša od 1 do 5 stepeni.      

15.12.2018. Subota: Oblačno sa kišom u nižim i snegom u višim predelima. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni.  Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća: 80%

broj komentara 0 pošalji komentar