Vremenska prognoza - 7. decembar

Danas će se smenjivati sunce i oblaci. Temperatura do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

06.12.2018. Četvrtak: Pretežno sunčano. Vetar slab, istočni. Najviša temperatura od 3 do 7 stepeni. Uveče i u toku noći sa severa umereno naoblačenje.

07.12.2018. Petak: Ujutro slab i umeren mraz. U toku dana suvo uz više oblačnosti na severu i istoku Srbije, dok se na jugu i zapadu očekuju duži sunčani intervali. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od 3 do 8 stepeni. U toku noći ka suboti na severu ponegde slaba kiša. Upozorenje, potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%

08.12.2018. Subota: Ujutro i pre podne na severu i zapadu naoblačenje s kišom, koje će se posle podne i uveče premeštati ka jugu i istoku Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severozapadu. Na planinama do kraja dana prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 stepeni na jugu i istoku do 4 na severu i zapadu, a najviša od 5 do 10 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.

09.12.2018. Nedelja: Toplije i veći deo dana suvo uz delimično razvedravanje. Posle podne na severozapadu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

10.12.2018. Ponedeljak: Na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama - u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na severu i istoku Srbije u pojačanju. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar