Vremenska prognoza - 6. decembar

Oblačno sa sunčanim periodima. Tokom dana od 3 stepena do 7 stepeni. Do kraja nedelje malo toplije, ali uz više oblaka.

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

 05.12.2018. Sreda: Iznad većeg dela malo i umereno, a u Pomoravlju i na jugoistoku Srbije i potpuno oblačno, još ponegde je moguća slaba kiša. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju i skretanju na jugoistočni. Najviša temperatura od 5 do 9 stepeni.

06.12.2018. Četvrtak: Malo i umereno oblačno, u većini mesta sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni. Uveče i tokom noći na krajnjem severu umereno naoblačenje.

07.12.2018. Petak: Jutro hladno sa slabim, ponegde i umerenim mrazom. Tokom dana iznad većeg dela malo i umereno oblačno, samo na severu prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do 0, najviša dnevna od 5 do 10 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena. Upozorenje, potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 80%

08.12.2018. Subota: Pre podne na severu i zapadu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima naoblačenje, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 na jugu i istoku do 4  na severu i zapadu, najviša dnevna od 5 do 10 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.

09.12.2018. Nedelja: Umereno i potpuno oblačno, ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 na jugu i istoku do 3 na severu, najviša dnevna od 6 do 11 stepeni.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar