Vremenska prognoza - 5. decembar

Vetrovito uz postepeno razvedravanje, biće i sunca i oblaka, a zbog priliva hladnijeg vazduha temperatura niža za tri do četiri stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

04.12.2018. Utorak: Oblačno, relativno toplo, tokom dana u severnim i zapadnim a uveče i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na višim planimama sa slabim snegom. U Timočkoj Krajini kiša će se ponegde lediti na tlu. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 na jugoistoku do 14 stepeni na zapadu, u Timočkoj Krajini oko 1 stepen. U toku noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na severu zemlje. Upozorenje, potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%

05.12.2018. Sreda: Iznad većeg dela umereno i potpuno oblačno, samo na istoku i jugu još ujutro ponegde sa kišom. Na severu pre podne pretežno sunčano, od sredine dana umereno oblačno. Vetar umeren, na planinama i istoku povremeno i jak, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

06.12.2018. Četvrtak: Malo i umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

07.12.2018. Petak: Malo i umereno oblačno i suvo. Na krajnjem severu tokom dana prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 1, a najviša od 6 do 11 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.

08.12.2018. Subota: Ujutro i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima jače naoblačenje mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 na jugu do 4 na severu, najviša dnevna od 7 do 12 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.

broj komentara 0 pošalji komentar