Vremenska prognoza - 4. decembar

Oblaci sredinom dana stižu do zapada Srbije, a do večeri zahvatiće i ostale predele. Očekuje se kiša, a na istoku kiša će se lediti pri tlu. Zato će u Timočkoj krajini biti neophodan dodatni oprez! Najviša dnevna temperatura od 6 do 12 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

03.12.2018. Ponedeljak: Veći deo dana umereno oblačno i suvo. Posle podne na zapadu i severozapadu, a uveče i noću ponegde i u ostalim krajevima slaba kiša. U Timočkoj Krajini i dalje hladno sa najvišom temperaturom oko 0 °S, gde je tokom noći ka utorku moguća slaba kiša koja će se lediti na tlu. Na jugoistoku suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 8 do 12 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%

04.12.2018. Utorak: U većini krajeva umereno oblačno i relativno toplo. Pre podne u severnim, posle podne, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom. U Timočkoj Krajini kiša će se uveče i tokom noći ponegde lediti na tlu. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura u većini mesta od 1 do 6, a najviša od 7 do 12 stepeni. U Timočkoj Krajini hladnije sa temperaturom u intervalu od -4  do 1 stepen. Upozorenje, potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%

05.12.2018. Sreda: Malo i umereno oblačno, samo je još ujutro uz nešto više oblačnosti na istoku i jugu ponegde moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, na planinama i istoku povremeno i jak, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 4 do 8 stepeni.

06.12.2018. Četvrtak: Malo i umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni.

07.12.2018. Petak: Malo i umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 7 do 11 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar