Vremenska prognoza - 3. decembar

Veći deo dana umereno oblačno i suvo.

Posle podne na zapadu i severozapadu, a uveće i noću ponegde i u ostalim krajevima slaba kiša. U Timočkoj krajini moguća je kratkotrajna kiša koja će se lediti na tlu. Na jugoistoku suvo. Najviša dnevna temperatura od 8 do 12, u Negotinskoj krajini oko 0 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

02.12.2018. Nedelja: Pretežno sunčano, u većini krajeva toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni, posle podne u južnom Banatu i jak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10 stepeni. U Negotinskoj Krajini hladnije, Tmax do -2 stepena.

03.12.2018. Ponedeljak: Umereno do potpuno oblačno,u većem delu suvo i toplo.Samo je ujutro ponegde u severnim, a kasnije posle podne, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima moguća slaba kiša.U Timočkoj Krajini, gde će biti osetno hladnije sa temperaturom od -7 do 0,tokom noći ka utorku kiša će,se lediti pri tlu.Vetar slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 3, najviša dnevna od 8 do 12 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava Tmin < -5 stepeni  u Timočkoj Krajini, verovatnoća 80%, poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 70%

04.12.2018. Utorak: Oblačno, mestimično sa kišom. Posle podne prestanak padavina prvo na severu i zapadu. Vetar slab i umeren, jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša od 8 do 12 stepeni. U Timočkoj Krajini hladnije s temperaturom u intervalu od -4 °S do 4 stepena.

05.12.2018. Sreda: Malo i umereno oblačno, i dalje relativno toplo. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 7 do 11 stepeni.

06.12.2018. Četvrtak: Ujutro i pre podne u severnim i zapadnim, do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje mestimično sa kišom.Tokom noći u planinama će kiša preći u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, najviša dnevna od 7 do 11 stepeni.

broj komentara 0 pošalji komentar