Hladan i oblačan dan, zabeleli se krovovi

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, u većini krajeva sa susnežicom i snegom.

U Srbiji je na snazi "narandžasti" i "žuti" meteo-alarm, a RHMZ je izdao meteorološko upozorenje jer se u većini mesta očekuje formiranje snežnog pokrivača oko pet centimetara, a u jugozapadnim i centralnim krajevima do 10 centimetara.

"Žuti" alarm na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji.

"Narandžasti" je na snazi u Šumadiji, Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Na krajnjem istoku moguća je i kiša. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine i u planinskim predelima ponegde i jak, severni i severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, u intervalu od nule do četiri stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko jedan stepen.

Zbog mraza u jutarnjim i večernjim satima postoji opasnost od poledice na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na svim deonicama puteva gde je kolovoz vlažan, upozorio je AMSS.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do subote biti hladno sa slabim, a od petka i umerenim jutarnjim mrazem i najvišom temperaturom oko ili malo iznad nula stepeni.

U četvrtak očekuje se delimično razvedravanje, samo je još ujutru ponegde na jugu i istoku moguće provejavanje slabog snega. Zatim do kraja perioda malo i umereno oblačno i uglavnom suvo, a od nedelje i postepeno toplije.

U četvrtak i petak na jugu Banata i u donjem Podunavlju duvaće jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar, koji će u subotu biti u slabljenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво