Vremenska prognoza - 28. novembar

Oblačno i hladnije, u većini krajeva sa susnežicom i snegom uz formiranje snežnog pokrivača, koji će biti izraženiji u centralnim i jugozapadnim krajevima.

Posle podne i uveče slabljenje intenziteta i postepeni prestanak padavina u većini krajeva. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine i u planinskim predelima ponegde i jak, severni i severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, u intervalu od 0 do 4 stepeni 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

27.11.2018. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom. U toku dana kiša će preći u susnežicu i sneg najpre na planinama, a uveče i u toku noći, uz dalji pad temperature i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni, na severu Vojvodine i na planinama u pojačanju. Najviša temperatura od 6 do 12 stepeni.                

28.11.2018. Sreda: Oblačno i hladno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača visine do 5 cm, u jugozapadnim i centralnim krajevima  do 10 cm, a lokalno i više, naročito u planinskim predelima. U Banatu, Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije još ujutro i pre podne mešovite padavine (kiša i sneg). Vetar slab i umeren, severozapadni, na severu Vojvodine i na planinama ponegde jak. Temperatura od 0 do 4 stepeni. Upozorenje: Opasna pojava - Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12 časova, verovatnoća 80%.

29.11.2018. Četvrtak: Suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeran, jugoistočni,  na jugu Banata i u Donjem Podunavlju u pojačanju.  Najniža temperatura od -4 do -1 , a najviša od -1 do 2 stepena.    

30.11.2018. Petak: Malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i još hladnije. Vetar umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno olujni. Najniža temperatura od -10 do -5 , najviša dnevna od -3 do 1 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepena, verovatnoća 90%, Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%,

01.12.2018. Subota: Umereno oblačno, uglavnom suvo i hladno. Jugoistočni vetar u slabljenju. Najniža temperatura od -10 do -4 , a najviša od -2 do 3 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Tmin < -5 stepena, verovatnoća 90%

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво