Vremenska prognoza - 20. novembar

Na jugozapadu će pasti više od 40 l/m2 kiše, u Banatu i Pomoravlju očekuje se olujni vetar brzine oko 90 km/č, a u centralnim predelima i na istoku kiša koja se ledi pri tlu. Zato oprezno! Najviša dnevna temperatura do 9 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

19.11.2018. Ponedeljak: U toku dana kratkotrajno razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najviša  temperatura  od 2 do 7 stepeni. Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji ponegde je moguća poledica, a u Timočkoj Krajini i zaleđivanje kiše pri tlu. Vetar u skretanju na jugoistočni pravac i u pojačanju. U drugom delu noći u košavskom  području povremeno jak, na jugu Banata i donjem Podunavlju olujni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava - Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

20.11.2018. Utorak: Oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, koja će se ujutru i pre podne na istoku ponegde lediti pri tlu. Obilne padavine se očekuju na jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 2 do 9 stepeni. Upozorenje: Opasna pojava: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%, Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90%, Količina padavina veća od 40 l/m² za 24 h, verovatnoća 80%.

21.11.2018. Sreda: Oblačno s kišom, na planinama i na istoku sa snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren i jak, u košavskom području olujni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna u većini mesta od 4 do 10, u Timočkoj Krajini oko 3 stepena. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava -       Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

22.11.2018. Četvrtak: Ujutru i pre podne oblačno mestimično sa kišom, na planinama i na istoku sa snegom. Posle podne prestanak padavina. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna u većini mesta od 4 do 8, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.       

23.11.2018. Petak: U petak postepeno razvedravanje, samo na istoku tokom čitavog dana oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni.  Najniža temperatura od 0 do 3 , a najviša dnevna u većini mesta od 6 do 8 , u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.          

 

broj komentara 0 pošalji komentar